Ge för Livet butik

Butikschef till Ge för livet Second hand, Örebro Nasta/City

Vi söker dig som brinner för hållbarhetsfrågor, människor och försäljning av second hand-varor. Önskar du vikariera för vår nuvarande butikschef som går på föräldraledighet med start runt årsskiftet, där möjlighet till förlängd tjänst kan finnas?

Ge för livet Secondhand är en Ideell förening och har idag fem secondhandbutiker: Finspång, Norrköping, Huskvarna, Örebro City och Örebro Nasta. Överskottet från butikerna går till Evangeliska frikyrkans (EFK) insamlingsprojekten i över 30 länder med fokusområden: främja barns rättigheter, motverka människohandel och bidra till hållbar försörjning och fattigdomsbekämpning.

Vi som aktör definierar oss som din lokala second hand på respektive ort då vi önskar hjälpa dem som står utanför arbetsmarknaden. Dessutom finansierar en del av vårt överskott även lokala projekt som gör staden bättre.

För att överskottet ska blir så stort som möjligt och gynna så många som möjligt globalt och lokalt är vi beroende av att kunder skänker varor till försäljning åt oss.

Rollen som butikschef
Som butikschef arbetar du under ledning av verksamhetschefen.
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Ansvara för den dagliga driften av butik och bemanning
  • Logistik, hämtningar av varor
  • Ansvara för våra sociala medier som är vår viktigaste marknadsföringskanal
  • Handleda och utveckla personalgruppen
  • Budgetering och löpande budgetuppföljning
  • Uppföljning av mål
  • Arbetsmiljöansvar, ansvar för butikssäkerheten samt att verka för en arbetsplats präglad av öppenhet och dialog
  • Samverkan med olika aktörer som arbetsförmedlingen, kriminalvården, församlingar m.m.

Önskad erfarenhet och egenskaper
Vi söker dig som delar den kristna grundsyn föreningen står för. Du arbetar målinriktat, gillar att ha många bollar i luften och tycker om att hugga i där det behövs. Du har ett tydligt och empatiskt ledarskap, är bra på att bygga relationer, skapa förtroende och jobba tillsammans med olika typer av människor. Du har koll på trender och har erfarenhet av att skapa content till sociala medier.

Vi ser helst att du har minst två års erfarenhet av att vara chef i butik. Särskilt meriterande är erfarenhet av secondhand-verksamhet och arbetsledning i idéburna organisationer. Du får gärna ha en koppling till en lokal församling.

Ansökan
Skicka in CV och personligt brev till verksamhetschef Caroline Joumé (caroline.joume@geforlivet.se) senast den 22-11-10, löpande intervjuer kommer att ske.