Ge för Livet butik

Butikschef till Ge för livet Second hand Norrköping

Vi söker dig som brinner för hållbarhetsfrågor, människor och försäljning av second hand-varor.

Om ge Ge för livet
Ge för livet Secondhand är en Ideell förening och har idag fem secondhandbutiker: Norrköping, Finspång, Huskvarna, Örebro City och Örebro Nasta. Överskottet från butikerna går till Evangeliska frikyrkans (EFK) internationella projekt mot fattigdom. Projekten har tre fokusområden: barns rättigheter, att ge förutsättningar till hållbar försörjning och att hjälpa människor ut ur människohandel. En del går även till lokala initiativ och projekt i de städer där butikerna är placerade.

Verksamheten bygger på frivilliginsatser i form av volontärer samt personer i olika former av arbetsmarknadsåtgärder. Butiken riktar sig till en medveten målgrupp och genom att hålla butiken aktuell arbetar vi utifrån en stark närvaro i butiken och i sociala medier. I butiken finns även ett café och mötesplats där vi serverar lunch och fika under våra öppetdagar, tisdagar, torsdagar och lördagar.

Butikschef
Du som butikschef behöver ha ledarerfarenhet, ha ett öppet sinne, ett anpassat ledarskap och ett stort hjärta för de människor och kunder som finns i vår verksamhet. Du kommer att arbeta under ledning av verksamhetschef och tillsammans med ett härligt team bestående av biträdande butikschef, chaufför och arbetsledare.

Som butikschef ansvarar du för butikens långsiktiga planering och den dagliga driften med utgångspunkt i föreningens vision, riktlinjer och mål. Detta genom att:

  • Leda och inspirera din personal
  • Planera budget och ekonomiska mål
  • Ansvara för arbetsmiljön och butikssäkerheten samt verka för en arbetsplats präglad av öppenhet och dialog
  • Samverka med olika aktörer som arbetsförmedlingen, socialtjänsten, kriminalvården och församlingar m.m.

Önskad erfarenhet och egenskaper
Vi söker dig som brinner för second hand och som delar den kristna grundsyn som föreningen står för. Du är trygg i ditt ledarskap och är bra på att bygga relationer och jobba tillsammans med olika typer av människor. Du är medveten om vikten av ett bra kundmöte och är van vid att hugga i där det behövs. Du arbetar målinriktat utifrån de ramar som sätts tillsammans med verksamhetschefen.

Vi ser att du har minst två års erfarenhet av ledarskap. Särskilt meriterande är erfarenhet av second hand, arbetsledning i idéburna organisationer och/eller kännedom om EFK och Ge för livet sedan tidigare. Du får gärna ha en koppling till en lokal församling i Norrköping med omnejd.

Ansökan
Skicka in CV och personligt brev till verksamhetschef Caroline Joumé, (caroline.joume@geforlivet.se) intervjuer sker löpande, tjänsten behöver tillsättas under april/maj 2023.