Ge för Livet butik

Julkampanj

Härlig är jorden... eller? En av våra mest älskade psalmer i juletid och så brukar många av oss också känna då, när vi äntligen får samlas för att umgås, äta gott och vara generösa mot varandra. Men 2020 är ett år då mycket inte är som det brukar. Med en värld i Corona-pandemins grepp, där framtiden fortfarande är oklar är det lätt att känna oro. Samtidigt behövs vår hjälp kanske mer än någonsin just nu. I dessa tider är det inte läge att ge upp - det är läge att ge hopp! Var med och befria människor ur fattigdom genom de projekt vi stöttar i jul. Nedan kan du läsa om tre huvudområden vi fokuserar på.

Miljö- och klimatförändringar
För många människor i världen är miljö-och klimatförändringar inte ett framtida hot – de skapar tuffa utmaningar redan i dag. Att hjälpa dem att hantera dessa kan vara avgörande för att de ska ta sig ur fattigdomen. Vi arbetar bland annat i Nepal och Bangladesh med att hjälpa människor att  ställa om och försörja sig själva.

Barn får gå i skolan
Inget håller kvar en människa i fattigdom så som brist på skolgång gör. Utan utbildning spelar nästan inga andra insatser någon roll. Barn förvägras av olika anledningar sin rätt till utbildning i olika delar av världen. Här gör vi de kanske mest avgörande insatserna. De projekt vi stöttar hjälper bland annat romska barn i Europa samt minoritetsbefolkningar i Brasilien. 

Hjälp till arbete
Arbetslöshet är förstås både en orsak till fattigdom och ett resultat av andra faktorer, inte minst utbildningsbrist. Men de allra flesta vill arbeta – många genom att starta en egen affärsverksamhet, men de vet inte hur. Vi hjälper till med mikrolåmn och utbildning bland annat i det som ofta kallas världens fattigaste land, Centralafrikanska republiken forkortat RCA.